Kako preplitati fontove u Silhouette studiju
March 17, 2023

Silhouette Studio je softver za dizajn sa mnoštvom funkcija! Možete lako da prepletete fontove i učinite da vaš dizajn oživi, sve od znakova do kartica i pozivnica, mešanje i uparivanje fontova je savršen način da svojim projektima date jedinstven izgled!

Možda se pitate kako da počnete - ali ne bojte se! Provešćemo vas kroz osnove kombinovanja fontova u Silhouette Studio-u tako da možete brzo i lako da kreirate prelepe dizajne.

Napravite kutiju veličine vašeg projekta! Ovaj okvir će vam pomoći da odredite veličinu fontova kako bi se lepo uklopili u prazninu. Zatim otkucajte svoje fontove (koristeći tablu sa glifovima ako je potrebno da dobijete dodatne zabavne glifove koji će dodati karakter vašem projektu.) Prvo smo otkucali 'ti si', a zatim dodali "prelepa, divna, dovoljna" na vrh.
Zatim, razgrupišite i duplirajte svoj vrtložni italik font, čineći drugu kopiju drugom bojom, a zatim ih poravnajte tako da budu savršeno naslagani jedan na drugi. Kada se poravnaju, razgrupišite i font skripte i font za štampanje. Kao što vidite, ovo će učiniti da font skripte ( tirkizni i narandžasti) bude u sendviču sa fontom za štampanje (crni).
Počnite da premeštate bilo koje od narandžastih slova na poleđinu (samo kliknite desnim tasterom miša i izaberite „pošalji u pozadinu“) da biste dali iluziju da font skripte ulazi i izlazi iz fonta za štampanje. Za nas je jedino slovo za koje smo osećali da želimo potpuno iza bilo je „R“.
Rep za 'E' u 'are' raširio se duž više štampanih slova, tako da smo 'L' istakli napred.
Odatle imamo osnovu svojih isprepletenih slova, ali smo želeli malo više! Za slova koja smo želeli delom iznad i delom ispod napravili smo kutiju (ljubičastu) na preklapajućim delovima slova 'O' i 'U' koja smo želeli da bude iza fonta za štampanje (crno).
Izaberite slovo (narandžasto) i polje (ljubičasto) i kliknite na oduzmi (substract). Nastavite sa ovim procesom sve dok ne oduzmete deo narandžastih slova za koje želite da bude iza štampanih slova (crna).

Izaberite bilo koje narandžasto i crno slovo preko kojih narandžasta prelazi i kliknite na „oduzmi sve“ (subtract all). Ovo će dati nokaut efekat. Uradite isto sa crnim slovima koja prelaze preko tirkiznih slova. Izaberite i crnu i plavu boju i kliknite na „oduzmi sve“.
Sada izaberite sve vidljive delove narandžastih i tirkiznih slova, grupišite ih (group) i pošaljite ih pozadi. Zatim izbrišite sve dodatne delove tirkizne i narandžaste boje.

Ovo volimo da radimo ovo reč po reč, pa završite sledeću reč na isti način. Odatle ćete videti da imate fontove koji izgledaju isprepleteno bez potrebe za preklapanjem vinila.

Iako postoji nekoliko koraka za kombinovanje fontova u Silhouette Studio-u, mogućnosti su beskonačne! Možete stvoriti veću dubinu dizajna bez obzira na projekat na kojem radite! Pratite naš blog kako bi saznali sve o ukršavanju i stilizovanju teksta i dizajna.