Koja je prava termo presa za mene
Autor Koja je prava termo presa za mene
March 19, 2021

Svi koji se bave ukrašavanjem majica znaju da  je za uspešan i pouzdan rezultat potrebno ukombinovati 3 kvalitetne stvari.


U ovom blog tekstu ćemo se baviti trećom stavkom, odnosno kako da odredite i prepoznate adekvatnu tj. najbolju termo presu za vas. Podsetićemo vas da je za najbolji mogući transfer folije na tekstil potrebno odgovarajuće vreme, temperatura i pritisak.

Dva osnovna parametra na osnovu kojih možemo doći do odgovora su budžet kojim raspolažemo i nivo produkcije koji očekujemo.

Cricut EasyPress 2 

Ukoliko nam je budžet ograničen i očekujemo manje tiraže, Cricut EasyPress 2 serija je idealna za početak. U pitanju su pouzdane "brand name" mašine jednog od najpoznatijih hobi proizvođača. Ručne termo prese na kojima možete digitalno podešavati vreme i temperaturu, na vama ostaje da nanesete pritisak. Cricut EasyPress 2 serija dolazi u 2 dimenzije, pa tako možete odabrati najbolju presu za vas na osnovu dimenzija preslikača koji nameravate da prenosite na majicu. Dimenzije Cricut EasyPress2 su 23 x 23cm i 30 x 25cmTermo presa 5 u 1

Ukoliko ste za nešto "automatizovanije", a ujedno i raznovrsnije, preporučujemo vam termo presu 5 u 1. Osim što sada automatski nanosite sva tri elementa (vreme, temperatura i pritisak), imate i više opcija kada je u pitanju tip predmeta koji želite da ukrašavate. Osim majica možete da ukrašavate kačkete, šolje i tanjire, tako da kupovinom ove prese dobijate nove dimenzije i mogućnosti rada. Sa jedne strane ste dobili automatsko rešenje gde ne morate više da nanosite ručni pritisak, a sa druge strane ste dobili višenamensku termo presu. Njene dimenzije su 38 x 29cm.


Siser TS One presa

Za profesionalne namene, velike tiraže, gde posao zahteva investiciju, svakako preporučujemo neke od profesionalnih termo presa, koje su dokazane u visokoj produkciji. Kada pričamo o "best buy" opciji, odnosno najboljoj vrednosti za novac svakako mislimo na Siser TS One presu, koja je i cenovno najpovoljnija u rangu profesionalnih presa. U pitanju je u potpunosti made in EU proizvod, pravljen u Italiji od strane najpoznatijeg svetskog proizovođača termo transfer folija (za tekstil). 

Ovom investicijom dobijate "work horse" mašinu koju možete da "uprete" i očekujete da vas služi odlično i u najvećim tiražima. Njena radna dimenzija je 50 x 38cm. Važna napomena za ovu presu je da se gornja ploča spušta ravno, a podiže i pomera u stranu. To znači da uvek ravnomerno raspoređuje topolotu i pritisak, nećete doći u situaciju da su temperatura i pritisak na jednom delu manji u odnosu na drugi.Cricut EasyPress Mini

Ukoliko se susrećete sa komplikovanim površinama na tekstilu poput kragne ili patike recimo, gde konvencionalne prese ne mogu da dopru, odnosno ne daju vam adekvatan pritisak na celoj površini, idealno i izuzetno ekonomično rešenje je Cricut EasyPress Mini. Sigurna investicija u "brand name" za posebnu namenu, pokazala se kao zaista naša "best selling" mašina u segmentu termo presa. Ako ste razmišljali kako da ukrašavate maskice, eto rešenja! Potrebna vam je presa za male površine i male preslikače koji staju na maske! Cricut EasyPress Mini je najbolje rešenje za vas.