Zidne nalepnice u cvetnim aranžmanima
November 05, 2020


Kreatori projekta su se nedavno uselili u novu kuću i hteli su malo da rizikuju kada je u pitanju dekoracija enterijera. Ukoliko bežite od tapeta jer se često predomišljate oko njihovog dizajna, koristite foliju sa slabijim, uklonjivim lepkom. Pokušajte da napravite sopstveni dizajn tapeta koristeći nalepnice od samolepljive folije, jeftinije je, a i možete ih promeniti kad želite.

Close up of wallpaper made using Cricut vinyl.

Potrebne stvari:

  • Cricut kater
  • Folija as uklonjivim lepkom
  • Transfer (prenosna folija)
  • Opciono alatke za čišćenje viška folije
  • Opcioni i metar za merenje
  • Vodite računa da koristite istu nijansu za ceo projekat, ako koristite više parčića folije

Prvi korak: Pronalaženje dizajna i testiranje

Prvo smo testirali zid delićem folije za uklonjivim lepkom kako bismo proverili da neće oštetiti farbu na zidu. Uvek testirajte zid prvo pre nanošenje bilo kog tipa folije.

Razmislite kakav tip dizajna biste želeli (mali, veliki, cvetni itd.) u kojim bojama za prostoriju koju ukrašavate. Mi smo željene motive našli na Cricut Design Space softveru, medju ponudjenim dizajnima.

Slika koju smo mi koristili za tapete je originalno dizajn za Uskšnji jastuk. Ispod se nalazi prikaz kako je slika promenjena za naš projekat.

Screen shot of original image in Cricut Design Space.

Uklonite "Happy Easter" tekstualni deo uz pomoć "Contour"

Screen shot in Cricut Design Space showing contour funtionality.

Isecite cvetiće u 2 različite sekcije, kako bi se koristili iznova i iznova kao šablon koji se ponavlja. 

Screen shot of Cricut Design Space showing slice functionality.

Screen shot of Cricut Design Space showing individual layers.

Drugi korak: Sečenje i skidanje viška folije.

Obično ovaj deo projekta deluje prilično terapeutski i opuštajuće. Postavimo mašinu da seče i uđemo u ritam. Sečenje, priprema sledećeg dela, skidanje viška folije, poravnanje kat projekata i tako u krug dok ne isečemo i očistimo gomilu folije. 

Anna Rose weeding the removable vinyl design.

Treći korak: Nanošenje folije na zid

Ovaj korak je uzeo najviše vremena. Prvo smo lepljivom trakom pričvrstili svaki element na zid, kako bismo se uverili da se sve slaže. Kada smo tako postavili foliju, shvatili smo da ne želimo da se šabloni ponavljaju i istom smeru, delovalo je previše uniformno, sreća pa smo to shvatili pre nego što smo zalepili foliju.

Transfer (prenosnom) smo preneli naš dizajn na zid, možete koristiti isto parče transfer folije za više parčića, ne morate bacati posle svakog prenosa.

Anna Rose applying the vinyl design to her wall with Cricut transfer tape.

Nakon toga nanesite foliju na zid. U prvom trenutku smo koristili šablon dizajniran gore baš onako kako je sečen, ali je vremenom počeo da deluje previše šablonski. Na kraju smo ručno sekli i lepili cvetiće, pa je krajnji rezultat bio taman toliko spontan i nasumičan koliko smo želeli. 

Final view of the finished wallpaper made from Cricut vinyl.

Blog preuzet sa zvaničnog www.cricut.com

Autori Anna Rose i Cricut Blog Team